“Antep Baklavası” geleneksel Türk mutfağına ait bir tatlıdır. Gaziantep’te babadan oğla, ustadan çırağa öğretilerek, üretim şekli ve lezzeti ile ev yapımı baklavalardan farklılaşmıştır. Ürün çok ince hamur katmanları yerleştirilmiş fıstık ve kaymak koyarak pişirilir, üzerine şerbet ilave edilmek suretiyle elde edilen tatlıdır.
Ürün yaş ve kuru olmak üzere ayrılmak üzere ayrılmaktadır. Üretim şekli aynı olmakla beraber kuru ile yaş arasındaki tek fark, raf ömrünü uzatmak için, kuru baklavanın, kaymak kullanılmadan sadece hamur katmanları arasında, hamuru kullananlardır.
“İyi baklavadan ‘Hırş!’ sesi gelir.” Bu ses tesadüfi değildir. Susuz yetişen sert buğday unundan elde edilen esnek hamur, Urfa yağı, henüz olgunlaşmadan dalından toplanan Antep fıstığı ve Elbistan’dan getirilen şekerin, en uygun ortamda ve en ince kıvamda buluşmasıyla yapılan baklavayı ağzınıza aldığınızda, damağınızda muhteşem bir tat oluşurken, bir de bu sesi duyarsınız.

Antep Baklavasının hammaddeleri;
  • Hamur: Sert buğday unu, sade yağ, (%99.9 yağ içeren, katkılardan arındırılmış, saf tereyağı), yumurta ve tuzdan elde edilen sert buğday hamuru.
  • Şerbet: Şeker veya tatlandırıcı (diyabetik türü için) elde edilen şerbet.
  • Kaymak: İrmik ve sütten elde edilen kaymak. Keçi, koyun veya inek sütünün 105-108 C°ye kaynatılıp, içine irmik katılarak elde edilir. (1000 gr süte 100 gr irmik)
  • Fıstık: Coğrafi işarete sahip Antep fıstığı. Ağustos ayının ilk haftasında daha yeni yeni olgunlaşan ve halk arasında “fırik veya boz-iç” diye tabir edilen, 1 kilosunda 110-170 gr fıstık içi veren, koyu yeşil renkli, aroması yoğun Antep Fıstığıdır. Antep Baklavası, imalat tarzı ve kullanılan Antep Fıstığı ile ülke genelindeki ünü ile Gaziantep vilayeti ile özdeşleşmiştir. Antep Fıstığının Coğrafi işaret tescili Gaziantep Ticaret Odası tarafından yapılmıştır.
  • Nişasta: Buğday nişastası
  • Sade yağ: Keçi sütünden elde edilmiş ve tuz ve diğer içeriğinden annarak %99.9 yağ barındıracak şekilde hazırlanmış saf tereyağıdır.
  • Un: Sert buğdaydan elde edilmiş undur.
  • Pişirme: 30-45 dakika sürekli çevrilerek, 200-300 C° de, tercihen meşe odunu ağacının ateşinde, taş (zeminli) fırınlarda pişirilmektedir.

Geniş ürün yelpazemizi görmek için tek yapmanız gereken bizi ziyaret etmek.

-

Baklava

Baklava

Baklava

Baklava

Baklava

Çiğ Havuç Dilimi

Baklava

Çiğ Burma Kadayıf

Baklava

Künefe

Baklava

Çiğ Kare Baklava

Baklava

Çiğ Baklava

Baklava

Çiğ Özel Baklava

Baklava

Çiğ Sarma

Baklava

Çiğ Şöbiyet

Baklava

Çiğ Midye

Baklava

Çiğ Sarma

Baklava

Havuç Dilimi

Baklava

Burma Kadayıf

Baklava

Dolama

Baklava

Kare Baklava

Baklava

Sarma

Baklava

Şöbiyet Baklava